In de lavabo

Deze roman handelt over Floris die angst heeft om COVID 19 op te lopen , hopeloos verliefd is, een welbepaald verleden met zich meesleept en zich afzondert in een klein appartement, zeg maar studio.
Deze studio is de plaats waar het allemaal gebeurt en waarin een grote koperen lavabo een centrale plaats inneemt waar één en ander in wordt weggespoeld.
De centrale vraag in dit boek is ‘wat zit er in de lavabo?’.
Verschillende ontmoetingen in de kamer leiden tot fantasievolle hilarische absurde taferelen waarbij er knipogend een link naar de huidige actualiteit en realiteit gelegd wordt.
Verschillende kleurrijke personages passeren de revue alsook enige bekenden uit Erik zijn twee vorige boeken, zijnde Frans Karton, dokter De Donder alsook Pief, Poef en Paf die voor de verandering geen gangsters ...maar paters zijn.
De namen van de personages alsook de gebruikte afkortingen zijn zoals altijd lachwekkend. Het verhaal leest vlot , is doorspekt met vele surrealistische wendingen en af en toe filosofisch van aard.
Zo komt er bijvoorbeeld een klok zonder wijzers aan bod alsook de gevatte uitspraak ‘niets is onmogelijk zelfs het onmogelijke niet’…
Eveneens worden vanzelfsprekendheden in vraag gesteld die het geheel bijkomende stof tot nadenken geeft.
Het moet gezegd, het mannelijk geslacht, en dat mag je letterlijk nemen, komt zo vaak aan bod dat het soms een beetje teveel van het goede wordt. Ook de erotisch getinte zinspelingen of momenten zijn eerder plat en kunnen beschamend overkomen wat niet door iedereen gesmaakt zal worden.
Doch hoe dan ook, humor en fantasie zijn de twee basis ingrediënten die de fil rouge in dit gekke verhaal vormen.
Naar het einde toe is dit boek een echte page turner om de dolkomische ontknoping te ontdekken.
Dus, onafgezien van het feit dat het verhaal hier en daar een beetje herhalend langdradig is, is de vertelling wederom hilarisch, fantasievol en toverde het regelmatig een luidruchtige lach op mijn gezicht.

Puur komische ontspannende lectuur dus in dezelfde stijl als de twee vorige doch hier en daar wat meer plat taalgebruik maar daarom zeker niet minder een aanrader en de moeite waard om gelezen te worden indien je van dit specifieke genre houdt.

Meest recente reacties

09.11 | 16:50

Wat een prachtig gedicht heb jij neergepend met ‘wijzertje rond’!!! Er komen bijzonder mooie verwoorde zinnen in! Knap dichtwerk!!!

06.07 | 07:01

Jouw gedichtje van vandaag: Zo gewoon, zo ongewoon zo wonderschoon!!!

01.07 | 08:40

Heel mooie foto om in stilte te genieten van die prachtige, paarse schoonheid in onze zo wonderbaarlijke natuur!

06.02 | 10:53

'Flow' met de juiste flow geschreven. In golven van inspiratie, een zee van waarheid.👍

Deel deze pagina