Twee (auteur Chris De Cat)

Dit debuut van Chris De Cat is een uitermate leesbaar en bijzonder fantasievol verhaal, opgesplitst in 33 hoofdstukken waardoor het zich uitermate leent om in kleinere stappen te lezen.
Dus evenzeer voor de niet doorwinterde lezer heel toegankelijk.

Arenden

Het verhaal gaat over een bijzondere arendengemeenschap waarin vooral het reilen en zeilen van de arend, Twee genaamd , gevolgd wordt van de geboorte tot zijn dood. Na het uitbreken uit het ei komt Twee vrij snel in contact met piepers en vetstaarten en blijkt hijzelf algauw een wat eigenaardige doch bijzondere arend te zijn. In de wereld van deze arendengemeenschap houdt men zich strikt aan aloude wetten en leefregels die dan ook intensief onderwezen worden. Tijdens de opleiding krijgen de jonge arenden te maken met wezens die ze sluipers noemen en waarbij Twee zich nogmaals onderscheidt van de anderen. De leider van het arendsvolk die alles van zeer nabij volgt heeft autoriteit en aanzien maar blijft tenslotte ook maar een arend. De namen van de verschillende arenden die mee het toneel betreden zijn komisch, hilarisch, doch altijd met een bodempje van typering.

De grote wereld en wijze lessen
Na de scholing gaat twee als jongvolwassene zijn eigen weg doch blijft zijn ouders koesteren en komt dan ook af en toe terug naar het ouderlijke nest wat zijn moeder Krea zeer bevalt. Tijdens verschillende verkenningstochten in de grote wereld van bergen en dalen en graslanden komt hij Pluim, Toktok en Plets tegen die een zelfde taal spreken, nl.de taal van het bos, en alzo goede vrienden worden waarvan hij gaandeweg veel leert. Al explorerend neemt Twee verschillende berekende risico’s, kleurt al wel eens buiten de lijntjes en ontdekt hij het mysterie van de levende stenen. Om de spanning levendig te houden zijn er intense momenten en diverse avonturen waarbij gaandeweg één en ander duidelijk wordt over Djemana… Een grote gebeurtenis is bijvoorbeeld het moment dat de Bliksemwezens terugkeren en dit de arenden grote zorgen baart. Gans deze geschiedenis is overgoten met een saus van wijsheden, bekommernissen en licht filosofische bedenkingen. Al gauw zul je als lezer de vele linken en knipogen naar de mensenmaatschappij kunnen opmerken waardoor het verhaal een beetje doet denken aan Animal farm van George Orwell. Mensen krijgen onrechtstreeks een spiegeltje voorgeschoteld waardoor verschillende zaken als moed, volharding, trouw, ontrouw, geroddel, liefde, jaloezie, afgunst en loyaliteit herkenbaar aan bod komen.

Dit levensverhaal over de arend Twee is logisch opgebouwd en doorweven met subtiele humor en getuigt van de nauwgezetheid en de opmerkzaamheid van de auteur. Het spirituele is deels altijd aanwezig doch komt naar het einde toe letterlijk naar boven.

Natuurliefhebbers zullen dit boek wellicht weten te appreciëren alsook de liefhebbers van esoterische sferen vinden hierin hun gading.

Kortom, een must voor iedere lezer die graag avontuurlijk vertoeft in mooie landschappen met bijhorende diepzinnige verhalen.

Dit boek en zijn opvolgers (die opvolgers heb ik zelf nog niet gelezen) kunnen gratis gedownload en gelezen worden via volgende website:

https://djemana.wixsite.com/djemana

of door bijgevoegde QR- code te scannen waarbij je op die website terecht komt:

Meest recente reacties

09.11 | 16:50

Wat een prachtig gedicht heb jij neergepend met ‘wijzertje rond’!!! Er komen bijzonder mooie verwoorde zinnen in! Knap dichtwerk!!!

06.07 | 07:01

Jouw gedichtje van vandaag: Zo gewoon, zo ongewoon zo wonderschoon!!!

01.07 | 08:40

Heel mooie foto om in stilte te genieten van die prachtige, paarse schoonheid in onze zo wonderbaarlijke natuur!

06.02 | 10:53

'Flow' met de juiste flow geschreven. In golven van inspiratie, een zee van waarheid.👍

Deel deze pagina