Boekrecensie ‘ELKE MAN IS EEN VROUW’

 

Het boek vertelt met veel humor het verhaal van een jonge vrouw die op vreemde wijze in een ziekenhuis/kasteel belandt voor een geslachtsoperatie.

Allerlei fantasierijke hilarische gebeurtenissen spelen zich af tegen de achtergrond van de huidige tendensen in onze woke-maatschappij waar genderfluïditeit, transgenders en geslachtsveranderingen bijna dagelijkse kost zijn.

 

Grappige personages met gekke namen worden ten tonele gebracht. Zo is er dokter Pieterpreut, de hoofdarts  alsook Wirgiandi die de tweede hoofdrol speelt, Poupineli, de alerte poetsvrouw ,de firma ZAZREBVJ alsook nieuwe woorden als bijvoorbeeld ‘de cisvrouw’ en de cisman’ sieren het geheel.

 

Bij de helderziende

Ik zag dat er iets ging gebeuren, maar ik zag het niet helder. eerder troebel.

Dan ben jij een troebelziende, zei Elke.

 

Alle mogelijke benamingen voor de menselijke geslachtsdelen en hiermee gepaard gaande daden komen aan bod in dit licht pornografische werk. Bloot is niet naakt genoeg.

Eveneens zijn er weer verschillende filosofische dialogen met plezierige stof tot nadenken.

 

Alle kleuren van de regenboog, dát wordt het palet van de mens van de toekomst. Mislukkingen kennen we niet. Hoogstens valt iets wat anders uit dan gepland. Maar anders is nooit verkeerd. Anders is vaak beter. Anders is verrassend…

 

De stijl van schrijven is typisch Erik Segers niettegenstaande de auteur hier een stapje verder gaat en er ook ruwe en wenkbrauwfronsende scenes opduiken.

Om dus in het taalgebruik van het boek te blijven moet je als lezer tegen een stoot kunnen en hier en daar is het misschien wel van de pot gerukt.

 

Tussen de regels door lees je een kritische blik op wat er in de maatschappij gebeurt en is het  boek zowel taboedoorbrekend als wakkerschuddend, mysterieus en met heel veel humor en kolder bezaaid waarbij spitsvondige misverstanden en woordspelingen het soms verwarrende leesplezier versterken.

 

Kortom,  een vlot leesbaar boek waar je ingezogen wordt doch ook een deel tegenkomt waar de opvolging van de verschillende hilarische toestanden even pauzeert om dan met explosieve kracht terug te keren en het verhaal een echte ‘page turner’ wordt met op het einde een zeer verrassende ontknoping, of misschien ook weer niet…

 

Dus, voor wie houdt van gedurfde kolder met inhoud is dit boek zeker een aanrader maar weet…

 

Normaal bestaat niet  meer


26 mei 2023

Een reactie is altijd welkom... 😉